TEB Eczacılık Akademisi 2017 Bilim Ödülü Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel'in

Eczacılık mesleğinin en üst kuruluşu olan Türk Eczacılar Birliği Eczacılık Akademisi tarafından 2005 yılından bu yana her yıl, eczacılık bilimleri alanında araştırma yapan ve/veya bu alanların mensubu olan Türkiye Cumhuriyeti uyruklu bilim insanlarının seçkin araştırma, çalışma ve hizmetlerini değerlendirmek, üstün niteliklerini onayarak kamuoyuna duyurmak ve bir teşvik unsuru olmak üzere Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri verilmektedir.

TEB Başkanı ve Türk Eczacılar Birliği Eczacılık Akademisi ev sahipliğinde, TEB Eczacılık Akademisi tarafından 25 Eylül'de Ankara'da düzenlenen tören, AKP Malatya Milletvekili Ecz. Öznur Çalık, eski dönem Sağlık Bakanı Ecz. Kazım Dinç, geçmiş dönem milletvekili Ecz. Mehmet Domaç, TEB’e bağlı Bölge Eczacı Odaları Başkanları, TEKB Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Mustafa Turunç, kooperatif başkanları, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültelerinin öğretim üyeleri ve öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak törende yaptığı konuşmada, ekonomik ve toplumsal hedeflere ulaşmak bakımından bilimin değerinin yadsınamaz olduğunu, dünyada gelişmiş ülkelerin tümünün hedeflerini bilim politikaları üzerine inşa ettiklerini, Eczacılık Akademisinin her yıl ilaç ve eczacılık alanında çalışan bilim insanlarının araştırma, çalışma ve hizmetlerini görünür kılmak için Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri'ni verdiğini ifade ederek; ödüle layık gören bilim insanlarını kutladı. Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, 30 bilimsel komisyonda 300'e yakın öğretim görevlisi ile eczacılık fakültelerinden 150 akademisyenin görev aldığını, ilaç alanında yerelleşme adına güzel gelişmelerin olduğunu kaydetti. AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Ecz. Öznur Çalık ise, ödül alan akademisyen ve kurumları kutlayarak, konuşmasında bilimin önemini vurguladı. Türk Eczacılar Birliği Eczacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay ise yaptığı konuşmada ödül kriterlerini ve hesaplamalarını açıkladı.

2017 Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödül Töreninde Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalından Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel jüri Bilim Ödülü kategorisinde ödüle layık görüldü. Prof. Dr. Ş.Güniz Küçükgüzel, Bilim Ödülü plaket ve beratını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Ecz. Öznur Çalık’dan aldı. Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel'i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

 

HIZLI ERİŞİM