Teknikerler Marmara Üniversitesi’nde Buluştu

Türkiye’de ilk olma niteliği taşıyan Teknikerler Buluşması’nda Ankara Teknikerler Derneği Başkanı Ertan KILIÇ, Umur Basım San. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Basım Sanayii Eğitim Vakfı Yüksek Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşe UMUR, Atlas Copco Makinaları A.Ş. Kompresör Tekniği İş Alanı İnsan Kaynakları Müdürü Funda NUHOĞLU, Yüksekokulumuz mezunlarından Amec Foster Wheeler Elektronik Teknikeri Mustafa Özgür TEK ve Ateks Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş. Planlama Sorumlusu Filiz POLAT öğrencilerimize Teknikerlerin çalışma alanları, sorumlulukları ve hakları konusunda deneyimlerini aktardılar.

Tekniker; çalışma hayatında mühendis ile teknisyen; usta ile işçi arasındaki koordinasyonu sağlayan, iş birliğini yöneten ve bu bağlamda firmaların iş verimine direkt olarak etki eden Meslek Yüksek Okullarından mezun olan personeldir. Program tekniker ve tekniker adaylarını meslek hayatlarında ilerleyebilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri alanlar ile sahip oldukları yasal haklar hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlendi.

Ankara Teknikerler Derneği Başkanı Ertan Kılıç konuşmasında bir teknikerin iş hayatına girdikten sonra zihnindeki sınırları kaldırması, hayal kurması, geleceğe bakması, olumlu düşünmesi, işbirliklerine açık olması, sorumluluk alması ve aldığı sorumluluğu geliştirmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kılıç, katılımcılara teknikerlerin yasal hakları ile ilgili bilgiler verdi. Örgütlenmenin mesleki hayatta çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Umur Basım San. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Basım Sanayii Eğitim Vakfı Yüksek Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşe UMUR, iş dünyası dinamikler, iş dünyasında insan kaynağı ve mesleki eğitim üzerine konuşma yaptı. İş dünyasının varoluş amacı, mesleki eğitimin rolü, mesleki eğitimde gelişim alanları gibi konularda bilgiler veren Umur, öğrencilere ‘ara değil aranan’ eleman olma yolunda neler yapmaları gerektiğini anlattı.

Program sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.

 

HIZLI ERİŞİM