Tekstil ve Yazma Eserler Konservasyon ve Restorasyon AR_GE Laboratuvarımız Uluslararası İpek Oya Festivali’nde Tanıtıldı

Bursa'nın sosyal ve kültürel hayatını zenginleştirmek adına çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, anavatanı Türkiye olan iğne oyasının tutkunlarını buluşturdu. 'Uluslararası İpek Oya Festivali', koleksiyonerler, akademisyenler ve sanat tarihçilerinin katılımıyla Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'nde 27-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Festivale, Japonya ve Bulgaristan’dan 14 yabancı koleksiyoner de katıldı. Yerli ve yabancı katılımcıların kendi kültürlerinde ipek iğne oyasını anlattığı festivalde, konferansların yanı sıra tanıtım stantları da yer aldı. Festivale üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden Öğr. Gör. Dr. Meral Özomay ve Öğr. Gör. Abdulkadir Pars ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Basım Teknolojileri Bölümü’nden Arş. Gör. Dr. Zafer Özomay destek verdi.