Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni

Tıp Fakültesinin 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı 31. Dönem Mezuniyet Töreni

Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar, Genel Sekreterimiz Murat Arısal, Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Özkan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşdemir, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sina Ercan, Doğu Akdeniz Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora, öğretim üyelerimiz ve mezun öğrencilerimizin yakınlarının katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonunda gerçekleştirildi.

Mezuniyet Töreni, Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar’ın konuşmasıyla başladı. 

Prof. Dr. Özvar sözlerine gurur duyduğumuz bir günde olduğumuzu vurgulayarak başladı. Prof. Dr. Özvar öğrencilerin eğitim hayatında emeği geçen anne babalara, öğretim elemanlarına ve yönetime teşekkür etti. Prof. Dr. Özvar öğrencilere hitaben; iş ve emek piyasasına giriş yapacaksınız. Bu yolda üniversitenin size kazandırdığı; mensubiyet, bilgi, birikim, tecrübe, eleştirel düşünce, yabancı dil, sizi diğerlerinden ayıran vasıflar, belki de en önemlisi dürüstlük ve güvenilirlik en büyük yol arkadaşlarınız olacak. Bölümlerinde birinci olan öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm mezun öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerin hayatlarında başarılı olmalarını temenni ettiğini söyleyerek sözlerini noktaladı. 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Gündüz konuşmasında; “Bilim, eğitim ve uygulamada öncü ve yenilikçi vizyonuyla, ülkemizdeki birçok tıp fakültesine esin kaynağı olan özgün ve zengin eğitim programı, alt yapısı ve donanımlı hastanesiyle uluslararası düzeyde nitelikli tıp ve tıpta uzmanlık eğitimi veren aynı zamanda sağlık hizmeti sunan fakültemizde bugün Türkiye’den ve 16 farklı ülkeden 184 kıymetli öğrencimizin meslek hayatlarına ilk adımlarını atmalarının sevincini yaşıyoruz. Değerli Mezunlarımız; her şeyden önce iyi bir hekim olmalısınız. Hastalarınızın sağlığına gözlerinizle kalbinizle ve ellerinizle dokunun. Meslektaşlarınıza saygılı ve anlayışlı davranın. Her zaman birbirinize yardım edin. Öğrenmeye açık olun. Biz hocalarınız ve meslektaşlarınız olarak buradayız. Hepinizin başarılarının daim olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. 

Tıp Fakültesi 31. Dönem Birincisi Dr. Atakan Tezel sözlerine bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan aile büyüklerine ve hocalarına teşekkür ederek başladı. Dr. Atakan Tezel konuşmasında; “Bugün burada öğrencilik hayatımızın bitişini ve meslek hayatımıza girişimizi kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Biz Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi 31. Dönem Mezunları olarak her zaman yeniliklere açık ve öğrenmeye hazır doktorlar olacağımıza söz veriyoruz. Meslek hayatında tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Tören mezunların Hipokrat Yemini etmelerinin ardından sona erdi. 

 

HIZLI ERİŞİM