Tıp Fakültesi Önlük Giyme Töreni

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Marmara Üniversitesi-Doğu Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenen Ortak Tıp Programı Önlük Giyme Töreni 11.09.2017 tarihinde Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi Prof. Dr. Işıl Berat Barlan Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Eyl

Programın açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Şehirli, 4. sınıfa geçen öğrencilerin giydikleri önlüklerle doktorluğa ilk adımı attıklarını söyledi. Prof. Dr. Ümit Şehirli'nin ardından Doğu Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Gündüz ve Doğu Akdeniz Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam konuşma yaptı.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat konuşmasında; hekimlik mesleğini beyaz önlüğün temsil ettiği gibi tertemiz yapabilmeyi öğrenmenin, hiçbir ayrım yapmadan insana saygıyı en önde tutarak mezun olurken edilecek olan yemine sadık kalmanın önemine vurguda bulundu. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi gibi güçlü, dinamik akademik kadrosu ve gelişen fiziki koşulları ile ülkemizin önde gelen, dünyada da tanınan bir tıp fakültesinde öğrenci olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Rektör Arat, öğrencilerden bu ayrıcalığı iyi değerlendirmelerini istedi. Rektör Arat, "6 sene önce oluşturduğumuz Marmara-Doğu Akdeniz Üniversiteleri Uluslararası Ortak Tıp Programı bu sene ilk mezunlarını verecektir. Çok hızlı bir süreçte oluşturulan programımız, Tıp Fakültemizin dinamik ve yenilikçi yapısı, aynı zamanda Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin de uyumlu tavrı sayesinde mümkün olmuş, meydana gelen bu sinerji ile programın başarısı kanıtlanmış, oldukça yoğun talep görmüş ve tercihlerde üst sıralara tırmanmıştır." dedi. Rektör Arat konuşmasını, teşekkür ve başarı dilekleri ile sonlandırdı.

Program, öğrencilere önlük giydirme töreni ile sona erdi.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 13.09.2017 14:11:49 tarihinde güncellenmiştir.