TMOK Üniversiteler Fair Play Kervanı Spor Bilimleri Fakültesi'nde

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) 2014 yılından bu yana 53 okulda 100 bine yakın üniversite öğrencisine ulaşarak Fair Play’i anlattığı TMOK Üniversiteler Fair Play Kervanı’nın bu yılki son durağı Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi oldu.

Erdoğan Arıpınar başkanlığındaki heyet, 4.12.2018'de Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar’ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi. Rektör Erol Özvar'a Fair Play anı şilti takdim edildi. Üniversite öğrencilerinin ve ülkemiz genç kuşağının Fair Play değerlerini benimsemesi konusunda atılabilecek adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Avrupa Fair Play Birliği’nden tanıtım dalında büyük ödül kazanan Dünya Karikatür Sergisi, 05.12.2018'de Kervan üyeleri, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Pınar ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veysel Küçük tarafından açıldı. Öğrencilerin TMOK Fair Play standını gezmesinin ve ödül kazanan eserleri incelemesinin ardından panel öncesinde, Fair Play’e katkılarından dolayı Dekan Prof. Dr. Salih Pınar (TMOK üyesi), Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veysel Küçük, Dekan Yardımcısı Dr. Sinan Bozkurt, Öğrenci Birliği Başkanı Serdar Gökcan, Milli Kürekçi Fatih Ünsal'a madalyaları takdim edildi.

Dekan Prof. Dr. Salih Pınar'ın moderatörlüğünü yaptığı, yüzlerce öğrencinin katıldığı panelde, adil ve vicdanlı oyunun, başarı hedeflerinden önce gelmesi gerektiği, Fair Play düşünce yapısına sahip toplumların, günlük yaşamlarında da buna uygun hareket etmeleri ile daha iyi ve aydınlık bir geleceğe ulaşabileceği öğrencilere interaktif sunumlarla anlatıldı. Milli kürekçimiz Fatih Ünsal ve Milli Maraton Sporcusu İsmail Akçay da panelde yer alarak, öğrencilere kendi kariyerlerinden Fair Play örneklerini anlattı. Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar’ın konuşmasının ardından, TMOK’un faaliyetlerini anlatan videonun da göstermi yapıldı. Kervan üyeleri Murat Faruk Özbay, Remzi Yılmaz, Semra Demirer ve Teoman Güray’ın yanı sıra, projenin sponsorları Nobel İlaç ve Altınordu Futbol Kulübü temsilcileri tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Altınordu Futbol Kulübü’nün sunumunun ardından söz alan Beden Eğitimi Öğretmeni Süleyman Önal, kulübün altyapıya verdiği önemin ve Türk sporculara sağladığı imkanların, diğer kulüplere de örnek olması gerektiğini belirtti ve kulübü tebrik etti. Panel, sunumların ardından Fair Play andının okunması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

HIZLI ERİŞİM