TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı Süreci Semineri Gerçekleştirildi

Akademik Gelişim Biriminin düzenlediği TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı Süreci semineri 14 Kasım Perşembe günü 10.00’da Prof. Dr. Ayhan Mergen Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'nden Doç. Dr. Yusuf Kaynak’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde,  Tübitak Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından açılan ve son başvuru tarihi 13 Aralık olan Sanayi Doktora programı tanıtıldı.

Tübitak 2244 Sanayi Doktora Programı için başvuruda dikkat edilmesi gereken hususların üzerinde duruldu ve başvuru örnekleri paylaşıldı.

Tübitak 2244 Sanayi Doktora Programı’nın amaçlarına değinilen konuşmada, sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının, üniversite sanayi işbirliği ile yetiştirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Program kapsamında üniversite/sanayi işbirliğini geliştirmenin ve doktor araştırmacı istihdamının teşvikinin önemi vurgulandı.