TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Etkinliği

“Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Eğitiminde Sanal Gerçeklik” projesi ile 27 Kasım’da TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Etkinliğine katıldık.

Marmara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (BAPKO) tarafından fon sağlanan ve 

MİTTO Ön Kuluçka Programı tarafından desteklenen “Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Eğitiminde Sanal Gerçeklik” projesi, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından İzmit Atılım Anadolu Lisesi’ne davet edildi.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında, Sağlıkta Sanal Gerçeklik Uygulamaları (VR) çalışması, Sanal Gerçeklik (VR) Projesi kapsamında geliştirilen yazılım ile mamografi incelemesi sanal gerçeklik gözlükleri kullanılarak üç boyutlu bir benzetim sağlıyor.. 

Marmara Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Dr. Öğr. Üyesi Nuran Akyurt davetin,“Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Eğitiminde Sanal Gerçeklik” projesinin TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından lise öğrencileri ile buluşturulması, gençlerin bilime olan ilgisini arttırma ve pekiştirme amacıyla olduğunu söyledi. 

İzmit Atılım Anadolu Lisesi öğrencilerinin, öğretmenlerinin ve velilerinin katıldığı etkinlikte; “Sanal Gerçeklik Atölyesi”, “Mamografide Sanal Gerçeklik Uygulamaları” ve “Kendi Kendine Meme Muayenesi” çalışmaları uygulamalı olarak yapıldı.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Etkinliği toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haber: Sema Özbakan

HIZLI ERİŞİM