Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Bahar Seminerlerinin İkincisini Gerçekleştirdi

Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen Bahar Seminerlerinin ikincisi 09.03.2018 'de Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü'nde gerçekleştirildi.

Mar

Bahar Seminerleri kapsamında alanının uzman hocaları tarafından verilecek olan 11 seminerden ikincisi de gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Tomar tarafından verilen seminerin konusu “Son Gelişmeler Işığında Suriye ve Ortadoğu"ydu.

Seminerde ilk olarak Prof. Dr. Cengiz Tomar tarafından katılımcılara Avrupa, Asya ve Afrika coğrafyalarına en eski devirlerden günümüze kadar hâkim olan devletler ve bu devletlerin zaman içerisindeki durumları hakkında bilgiler veren videolar izletildi. Ardından Prof. Tomar, Suriye ve Ortadoğu şehirlerinin 1950’li yıllardaki durumları ile 2000’li yıllardaki durumlarını fotoğraflar üzerinden karşılaştırmalı olarak göstererek, bölgenin siyasi atmosferinin şehirleri ve bölge halkını nasıl etkilediği konusunda örnekler verdi. Prof. Tomar, Suriye ve Ortadoğu’nun günümüzdeki mevcut durumu, dünya ülkelerinin bu bölgeye müdahaleleri ve Türkiye’nin mevcut durumdaki yeri hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Prof. Dr. Cengiz Tomar, katılımcılar tarafından kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı. Seminer sonrasında Enstitü Müdürü Prof. Dr. Okan Yeşilot tarafından kendisine teşekkür belgesi verildi.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 14.03.2018 16:05:40 tarihinde güncellenmiştir.