Türkiye'de Antibiyotik Direnç Artışı

Akademik Gelişim Birimi’nin düzenlediği "Türkiye'de Antibiyotik Direnç Artışı" konferansı 19 Kasım’da Eczacılık Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

European Registered Toxicologists organizasyonunun Türkiye Genel Sekreterlik görevini yürüten  Prof. Dr. Semra Şardaş konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Antibiyotik direncinin tehdit olup olmadığından bahseden Şardaş, dünyada antibiyotik kullanımından söz ettti. Food and Drug Administration (FDA) tarafından araştırmaları yapılmaya devam eden antibiyotikler ve yan etkileri konusuna değindi.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Semra Şardaş’a, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükriye  Güniz Küçükgüzel tarafından plaket, Akademik Gelişim Birimi Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Dilek B. Alkaya tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Akademik Gelişim Birimi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Serap S. Ayaz tarafından Semra Şardaş’a çiçek sunuldu.