Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Töreni

10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Töreni, Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi’nde, Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Göztepe Yerleşkesinde düzenlenen tören, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Erol Özvar tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile devam eden törende; Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Satan Mustafa Kemal Atatürk’ün kişisel ve fikri özelliklerini aktaran bir konuşma yaptı. 

Prof. Dr. Satan, Mustafa Kemal Atatürk’ün pek çok üstün vasfından birinin hayatı boyunca karşılaştığı meselelere yüksek hassasiyet, fedakarlık ve adanmışlık duygusu ile yaklaşması olduğunu vurguladı. Satan, Atatürk’ün Trablusgarp’a gidişinin, Birinci Dünya Savaşı başladığında Sofya’da ateşemiliter olarak bulunmak yerine cephede aktif görev almak istemesinin, Dünya Savaşı’nın sonunda İstanbul’da kalabilecekken Anadolu’da mücadeleyi tercih etmesinin onun gönüllü olarak tuttuğu vatan nöbetleri olduğunu söyledi. 

Satan konuşmasında, 20. Yüzyılda tarihin akışını değiştiren müstesna lider Mustafa Kemal Atatürk ve onunla beraber Milli Mücadele’yi yürüten neslin göze en çok çarpan özelliğinin iyi okullarda sağlam eğitim almış olmaları olduğunu ifade etti. Atatürk’ün bizlere bıraktığı maddi ve manevi mirasın günümüze ve geleceğimize yön vermeye devam ettiğini vurgulayan Satan, Atatürk’ün “Ben, manevî miras olarak hiçbir nass-ı katı’, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevî mirasım, bilim ve akıldır.” sözleri ile konuşmasına son verdi. 

Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Satan’ın konuşmasının ardından tören sona erdi. 

HIZLI ERİŞİM