Uluslararası Dergilerde Yayın Yapma Semineri

Akademik Gelişim Birimi’nin düzenlediği “Uluslararası Dergilerde Yayın Yapma Eğitim Semineri” kapsamında Wiley Yayınevi kıdemli temsilcisi Duygu Paçalı 13 Mayıs’ta bir sunum yaptı.  

Makale yazmaya yeni başlayanlar ve kendini geliştirmek isteyenlere hitap eden etkinlikte iyi bir makale nasıl olur, bir makalenin yayınlanma süreci gibi konularda bilgiler verildi. Wiley Yayınevi kıdemli temsilcisi Paçalı; “Uluslararası Akademik Dergilerde Yayın Yapmak: Adım Adım Bir Rehber” adlı sunumuyla katılımcıların aklındaki sorulara yanıt verdi. 

Paçalı seminerde; Neden yayın yaparız?, makale yazma, hakem değerlendirmesi, basım aşaması ve yayınlanma gibi konular hakkında bilgi verdi. Bir akademisyenin bilimsel alanda saygınlık kazanma, araştırma fonlarından yararlanabilme ve uluslararası sorumluluk bilinciyle yayın yapma ihtiyacı hissettiğini açıkladı. Araştırmacının bilimsel yazı stiline uygun hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Etkinlikte; öğretim üyeleri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri makale yayınlamakla ilgili kendi deneyimlerini paylaştılar. Seminer Duygu Paçalı’nın katılımcıların sorularına yanıt vermesiyle sona erdi.

HIZLI ERİŞİM