Uluslararası NAFSA Yükseköğretim Konferansına İlk Kez Katıldık

A.B.D.’nin Colorado Eyaleti Denver şehrinde, 29 Mayıs- 3 Haziran tarihleri arasında düzenlenen organizasyona, Türkiye’den 20 üniversitenin oluşturduğu Study in Turkey bünyesinde yer alan Marmara Üniversitesi;  yoğun temaslarda bulunarak üniversitemizin uluslararasılaşma ve ikili ilişkilerin arttırılması konularında oldukça müspet adımlar atmıştır.

Her yıl, 150 ülkeden yaklaşık 11.000’ den fazla katılımcı ve 3.000’ in üzerinde yükseköğretim kurumuna ev sahipliği yapan NAFSA organizasyonuna Uluslararası Ofis Direktörü Doç. Dr. Nuri Tınaz, Direktör yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ö. Mert Denizci ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğruel’ den oluşan temsil heyeti; üniversitemizin uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda  aktif bir şekilde dünyanın çeşitli üniversiteleri ile ikili ilişkiler, çift diploma ve ortak akademik ilgi alanlarında işbirliğinde bulunma konularında görüşme fırsatı elde etmiştir.

 Üniversitemizin Avrupa dışındaki coğrafyalara açılarak bir dünya üniversitesi olması ilkesiyle ABD, Çin, Arjantin, Brezilya, Şili, Güney Kore, Hindistan, Malezya, Japonya, Güney Afrika, Endonezya gibi ülkelere öncelik verilerek birebir görüşmeler yapılmış ve kendilerine Üniversitemizin plaketi takdim edilmiştir.

Üniversitemiz, fuar boyunca gerek tanıtım ürünlerinin çeşitliliği ve zenginliği gerekse aktif tanıtım ve temsil faaliyetleri sonucunda popülaritesini arttırmış ve karşılıklı akademik ilişkiler ve ortaklıklar kurma yolunda katılımcı üniversitelerden yoğun teklifler almıştır.


HIZLI ERİŞİM