Universite D'ete'nin 3.'sü Üniversitemizde

Daha önce 2 defa İzmir'de; İzmir Fransızca Öğretmenleri Derneği tarafından Fransızca öğretmenlerine yönelik düzenlenen Yaz Semineri’nin 3.sü 22-26 Haziran 2015 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi'nde gerçekleştiriliyor. Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından verilen konserle başladı.

Seminerin açılış konuşması; Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent BİLİ ve Marmara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M. Emin ARAT tarafından yapıldı. 

Ankara, İstanbul ve İzmir Fransızca Öğretmenleri Dernekleri adına İstanbul Derneği Başkanı Prof.Dr. Hüseyin GÜMÜŞ’ün yaptığı konuşmanın ardından Yaz Semineri programının tanıtımı yapıldı. Uluslararası Frankofoni Örgütü Dış İlişkiler Sorumlusu Stephane LOPEZ tarafından verilen açılış konferansının ardından davetliler açılış kokteyline katıldı.

Uluslararası bir etkinlik olan Yaz Seminerleri, Türkiye ve tüm dünyadaki Fransızca öğretmenlerine yönelik olarak yapılmaktadır. Öğrencilerimiz bu vesileyle, deneyimli Türk ve yabancı eğitmenlerle tanışma ve mesleki konularda fikir alışverişi yapma fırsatı yakalama şansına sahip olmaktadırlar. Çeşitli konulardaki atölyelerden oluşan eğitim programımıza 150’den fazla Fransızca öğretmeni katılmaktadır. Fransızca eğitiminde yeni teknik ve teknolojilerin etkin bir şekilde kullanımı etkinliğin genel temasını oluşturmaktadır.

Bu etkinlikte yer alan toplam 18 atölye, Fransız Dili Eğitimi ve Edebiyatı alanında dünya çapında tanınan, birbirinden değerli ve donanımlı öğretim üyeleri ve uzmanlar tarafından gerçekleştirilmektedir.

Organizasyon Komitesi ise Ankara, İstanbul ve İzmir Fransızca Öğretmenleri Dernek üyeleri, Marmara Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Murat DEMİRKAN ve bölüm öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde Fransızca Öğretmenliği Ana Bilim Dalı öğrencilerinin de büyük katkısı olmuştur.

 

 

 

HIZLI ERİŞİM