Üniversite Hastanemize Sismik İzolatör Montajı

İstanbul İl Özel İdaresi Proje Koordinasyon Birimi tarafından İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında deprem anında dahi hizmete kesintisiz devam edebilecek hale getirmek amacıyla Başıbüyük yerleşkesinde bulunan hastane binamıza uygulanacak olan Sismik İzolatörlerin montajına 6 Şubat 2015 tarihinde başlandı.

Uygulanacak bu yöntem, sismik izolatörlerin yapıdaki uygun görülen kata, kolonların ve betonarme perdelerin altlarına yerleştirilmesiyle, yapının zemin ile olan direkt etkileşiminin kesilmesini sağlamaktadır.

Yatay kuvvetlerin etkisiyle hareket edebilen bu izolatörler, deprem anında çok yumuşak ama büyük salınımlar yaparak deprem enerjisini sönümlemekte ve böylece depremin yıkıcı etkisi, üstteki yapının taşıyıcı sistem elemanlarının etkilenmesini önlemektedir.

Bu durumda sismik izolatör tekniği uygulanmış bir yapı, olası bir depremden çok daha az etkilenerek, depremden hemen sonra da hizmete devam edebilmektedir.

Ayrıca, Üniversite Hastanemiz bu özelliğiyle “Sismik İzolatör Tekniği” ile güçlendirilen dünyanın en büyük hastanesi olacaktır.

HIZLI ERİŞİM