Üniversite - Sanayi İş Birliklerine Bir Yenisi Eklendi

Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) ile Tezmaksan Akademi arasında iş birliği antlaşması imzalandı. Üniversitemizde gerçekleştirilen imza törenine, Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Adnan Kakilli, Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlknur Çavuşoğlu ve Tezmaksan Akademi Başkanı Hakan Aydoğdu katıldı. 

Antlaşma kapsamında; iki kurum ortak çalışmalar, araştırmalar yapmak ve projeler üretmek amacıyla anlaştı. Sanayi - Üniversite iş birliği  kapsamında; öğrenciler 12’şerli gruplar halinde Tezmaksan Akademi’de beş gün boyunca eğitim alarak sanayi de kullanılan yeni teknolojiler ve CNC kullanımının inceliklerini öğrenecek. Eğitimin ilki 2-6 Eylül tarihleri arasında olacak

İş birliğinin amacı; sektördeki nitelikli çalışan açığını kapatma amacıyla mesleki becerileri geliştirmek ve makine ve tezgahları sektörüne yönelik farkındalığı arttırmak olarak belirlendi. 

Tezmaksan Akademi Başkanı Hakan Aydoğdu, konuşmasında şunları söyledi: “Üniversiteyle sanayiyi ortak bir paydada buluşturmak, sektörel ve kalifiye çalışan gelişiminde önemli bir yer tutuyor. Ülkemizi gelişmiş ülkelerle kıyasladığımız zaman en büyük problemimizin nitelikli ara eleman sıkıntısından kaynaklandığını görüyoruz. Bu noktada Tezmaksan Akademi olarak düzenlediğimiz eğitim faaliyetleri ile sanayi ve eğitim sektörü arasında köprü oluşturmak için çalışıyoruz. Nitelikli ve eğitimli bireyleri sanayiye kazandırmak, sektörde özendirici ve öncü rol üstlenerek sanayinin gelişimine katkıda bulunabilmek öncelikli hedefimiz. Çünkü biz geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin eğitimini önemsiyor, onlar için yol haritası oluşturmaktan gurur duyuyoruz.”

Teknik Bilimler MYO alanında öncü eğitim kurumu olmaya devam ediyor. TBMYO Telekomla yaptığı protokol antlaşmasından sonra Tezmaksan Akademi ile de antlaşmaya imza attı. Sektörün önde gelen kurumlarıyla yaptığı antlaşmalarla üniversitemize, öğrencilerimize ve ülkemize yaptığı katkılar devam edecek.

 

http://www.hurriyet.com.tr/egitim/nitelikli-calisan-yetistirecekler-41285258 

 

HIZLI ERİŞİM