Üniversiteler Espor Lig Finali Düzenlendi

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun resmi desteği, Lomacorp, Dijital Sporlar ve Futbolist’in birlikteliği ile hayata geçen Üniversite Espor Ligi projesi, üniversiteli oyunseverleri FIFA 19 oyunuyla bir araya getirdi.FIFA 19 Şampiyonası'nın elemeleri 10-11-12 Nisan tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleşmişti.  Elemeleri geçen; Maltepe Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen büyük finalde kozlarını paylaştı. Heyecanlı karşılaşmalara sahne olan final maçlarında Maltepe Üniversitesi üçüncü, Bilgi Üniversitesi ikinci olurken şampiyon Bahçelievler Üniversitesi oldu.Ödül alan takımların kupa ve madalyalarını Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Pınar takdim etti. Pınar törende; esporun Türkiye'de hızla gelişim gösterdiğini vurguladı. Fakültemizin bu gelişime kayıtsız kalmayarak gerek kurulan espor laboratuvarı gerekse fakülte müfredatında konulacak seçmeli ders ile bu alana katkı sağlayacaklarını belirtti. Şampiyona ödül töreni ve toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.