Üniversitemiz Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi-EURIE-2018'de Temsil Edildi

Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi’nin (Eurasian Higher Education Summit - EURIE) 3’üncüsü 14-16 Şubat 2018 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Şub

70’den fazla ülkeden 2 bin 500 ’ün üzerinde rektör, rektör yardımcısı, akademisyen ile uluslararası eğitim sektöründe uzman 112 konuşmacının katıldığı zirvede, 42 panel ve seminer gerçekleştirildi. Zirveye ayrıca, 200’ün üzerinde üniversite, stant ve ziyaretçisiyle katıldı.

Marmara Üniversitesi, bu önemli zirvenin gerçekleşmesinde üniversite partneri olarak, Rektörümüz Prof. Dr. M. Emin Arat ise Danışma Kurulu’nda yer alarak önemli katkıda bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. M. Emin Arat ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse zirvenin açılışına katıldı.

Marmara Üniversitesi, ‘Study In Turkey’ çatısı altında stant açarak, Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirlği Ofisi tarafından temsil edildi. Ofis Direktörü Prof. Dr. Nuri Tınaz, Direktör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ömer Mert Denizci, Direktör Yardımcısı Uzm. H. Gökçen Öcal Özkaya, ofis personelleri Yener Yenilmez ve Yunus Emre Yastıoğlu görevli olarak zirvede yer aldı. Uluslararası bilimsel ve kurumsal iş birliklerini artırmak amacıyla İngiltere, Romanya, Malezya, Japonya ve Kazakistan’dan üniversite temsilcileri ile karşılıklı ziyaretlerde bulunularak yeni anlaşma zeminleri oluşturuldu.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 20.02.2018 14:59:38 tarihinde güncellenmiştir.