Üniversitemiz İle Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Protokol, özellikle öğrencilerin başarı seviyelerini yükseltecek olan tüm eğitim hizmetlerinin niteliğini artırmayı; eğitim programlarının geliştirilmesi, öğretmen yeterliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırılması ve ailelerin sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olunması başlıklarında taraflar arasında iş birliğini ve koordinasyonu sağlamayı amaçlıyor.

Protokol kapsamında, lise 11. ve 12. sınıf öğrencilerine “üniversite adayı öğrenci kimliği” verilerek, Marmara Üniversitesi kampüsünden ve kütüphanesinden yararlanabilme, belirlenmiş derslere katılabilme, öğrenci kulüplerine üye olarak dahil olabilme imkanları sağlanacak. Üniversite adayı gençlere “mesleki rehberlik” yapma amacı güden anlaşma ile öğrencilerin, kariyer merkezlerinin hizmetlerinden yararlanabilmeleri ve öğretim üyeleri ile irtibata geçebilmeleri mümkün kılınacak.

Anlaşmaya uygun olarak, öğretim üyeleri liselerde uzmanlık alanlarında dersler verebilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri ise dinleyici olarak üniversite derslerine katılabilecekler. Ayrıca, protokol kapsamındaki liseler ile; sağlık, beslenme ve veli destek çalışmalarında işbirliği içerisine girilecek.  

Protokole Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar imza attı.

 

HIZLI ERİŞİM