Üniversitemizin URAP Sıralamasındaki Başarısı

2015 yılı makale sayısı puanı ile öğretim üyesi başına düşen 2015 yılı makale sayısı puanı, 2011-2015 yılları arası yayınlanan makalelere verilen atıf sayısı puanı ile öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı puanı, 2011-2015 yılları arası yapılan toplam bilimsel doküman (yayın, tebliğ vb.) ile öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman (yayın, tebliğ vb.) sayısı puanı, doktora mezunu öğrenci sayısı puanı ile doktora öğrenci sayısının toplam öğrenci içindeki yüzdesi puanı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı puanı baz alınarak hazırlanan sıralamada 125 üniversite arasında Marmara Üniversitesi 16. sırada yer aldı. Başka verilerin de göz önüne alınarak hazırlandığı diğer sıralamalara URAP'ın internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.