XIII. Bilim Kültür Günleri Gerçekleştirildi

Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen XIII. Bilim Kültür Günleri, 21-25 Ekim tarihleri arasında Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi’nde geleneksel hale gelmiş ve 13’üncüsü gerçekleşen Bilim-Kültür etkinliğinin açılış konuşmasını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sebahat Deniz yaptı.

Konuşmasında bu yılki programının; Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi olan Milli Mücadele’nin 100. yılı ve  bilimde önemli bir yere sahip olan ve “Kimyanın Alfabesi” olarak nitelendirilen Periyodik Tablonun da 150. yılı olması vesilesi ile Periyodik Tablo ve Kültürde Milli Mücadele konularına ithafen şekillendiğini söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Emekli Öğretim Üyeleri ve idari personele Plaket takdimi yapıldı. Plaket takdiminin ardından panellere geçildi.