Yabancı Dil Öğretiminde Çağdaş Öğretim Teknikleri ve Uygulamaları Paneli

Üniversitemiz Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelin açılış konuşması Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Harun Duman tarafından yapıldı. Prof. Dr. Harun Duman konuşmasında günümüzde yabancı dil öğretiminde kullanılan çağdaş öğretim tekniklerine vurgu yaparak, globalleşen dünyada iletişim aracı olarak yabancı dilin öneminden bahsetti. 

İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Alman Dili ve Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu, başkanlığını da yaptığı panelde; “Yabancı Dil Öğretiminde İşbirlikli Öğrenme” başlıklı ilk sunumu yaptı. Sunumda işbirlikli öğrenmenin yabancı dil eğitiminde etkin kullanımı tartışıldı. Ardından Alman Dili ve Eğitimi konusunda İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Alman Dili ve Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Birsen Sayınsoy, “Yabancı Dil Öğretmenleri-Araştırmacı Öğretmenler” konulu sunumu gerçekleştirdi ve çözüm odaklı eğitim anlayışının önemine vurgu yaptı.   

Fransız Dili ve Eğitimi'ni temsilen Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fransızca Mütercim-Tercümanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülhanım Ünsal, “Yabancı Dil Öğretiminde Öğrenme Stillerinin Önemi” konusunda sunum yaptı ve Fransızca bölümü öğrencileriyle yapmış olduğu anket sonuçlarını ve bulgularını paylaştı.

Son konuşmacı olan İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi İngiliz Dili ve Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek İnal ise panelde; “Günümüzde İngilizce'nin Küresel Rolü ve Bu Bağlamda İngilizce Öğretimi” konulu bir sunum yaptı ve globalleşen dünyada İngilizce(lerin) önemine ve buna bağlı olarak geliştirilmesi gereken yeni ve çağdaş yaklaşımları tartışmaya sundu. 

Panelin sonunda Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Harun Duman, Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Coşan ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mahmut Tekçe panelistlere teşekkür belgelerini takdim etti.

 

 

 

HIZLI ERİŞİM