Yabancı dilin ilk sempozyumu Marmara’da

Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi ve Uygulamaları” sempozyumu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur başta olmak üzere çok sayıda yerli ve yabancı akademisyenin katılımıyla gerçekleşti. Göztepe Kampüsü’ndeki Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’ndaki sempozyuma öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.

Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Harun Duman açılış konuşmasında; “Yabancı Dil Hazırlık Okulları’nda ‘Yabancı dil eğitimi nasıl yapılmalıdır?’ temalı bir sempozyum Türkiye’de ilk kez gerçekleştiriliyor. Bu açıdan Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak çok mutluyuz. Sempozyumda, ‘Dünyanın çeşitli yerlerindeki uygulamalar nasıldır, geleneksel ve modern yöntemler nasıl yorumlanmalı ve nasıl adapte edilmeli?’ gibi sorulara cevaplar aranacak. Çok büyük emek isteyen bu tür sempozyumlar, bundan sonra Yabancı Dil Okulları’nda yapılacak çalışmalar için ışık tutacak ve eğitim kalitesinin arttırılması konusunda önemli destekler sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasını İngilizce yapan Prof. Hamza Kandur ise, ‘Bir dil bir insan, iki dil iki insan’ atasözünü vurgulayarak, yabancı dil öğreniminin hayat kurtarabilen bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’ndan Prof. Dr. Yasemin Bayyurt’un konuşmasıyla başlayan panel oturumları ise, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nilüfer Tapan ve Prof. Dr. Necmettin Sevil’in sunumları ile devam etti.

Müfredat, Akademik Kullanım İçin İngilizce, Sınav ve Değerlendirme Metotları, Yabancı Dil Eğitiminde Kültürel Konular, Eğitim Yönetim ve Denetiminde Tartışılan Konular, Profesyonel Gelişim, Ortak Avrupa Dil Çerçevesi ve Dil Yeterlilik Seviyeleri, Materyal Geliştirme, Özel amaçlara Yönelik İngilizce Kullanımı, e- öğrenme/ e-eğitim, Hizmetiçi Eğitim, Yabancı Dil Edinimi gibi konu başlıklarının değerlendirileceği sempozyumda toplam 51 konuşma yapılacak.

Haber: Banu Ezber

Fotoğraf: Sümeyye Pilgir

HIZLI ERİŞİM