Yeni Nesil Öğretmen Eğitim Programı Tanıtım Semineri

Marmara Üniversitesi Mezunlar Ofisi tarafından düzenlenen "Yeni Nesil Öğretmen" eğitim programının tanıtım semineri 16.02.2018'de Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Şub

Yeni Nesil Öğretmen Eğitim Programının içeriği, Eğitmen Elgiz Henden tarafından aktarıldı. Henden, mezun ve son sınıf öğretmen adaylarına yönelik olarak düzenlenecek olan 16 saatlik eğitim programı boyunca şu konularda eğitim verileceğini söyledi:

• Öğretmenlik mesleği

• Öğretmenlik becerileri

• Hangi becerileri geliştirmeliyim

• Kendini tanımak ve anlamak

• Öğretme ve öğrenme stilleri

• Öğrencileri anlamak

• Güven ve samimiyet oluşturmak

• Empati geliştirmek

• Sorma ve sorgulama becerileri

• Ortak Hedeflerle çalışmak

• İş birliği yapmak

• Harekete geçirmek

• Sorumluluk vermek

• Geribildirim almak ve vermek

Mezunlar Ofisi Koodinatörü Doç. Dr. Bülent Yılmaz, programı tamamlayanlara uluslararası öğretmenlikte koçluk becerileri sertifikası verileceğini söyleyerek, bu eğitimi alan öğretmen adaylarının eğitim sektöründe avantajlı olacaklarını ve aranan birer öğretmen olacaklarını ifade etti. Toplantıda eğitimin tüm öğretmen ve öğretmen adaylarına açık olacağı belirtildi.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 16.02.2018 16:31:21 tarihinde güncellenmiştir.