Yenilenen Yapısı ile 3. Nesil Üniversite Kütüphanesi: “Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi”

Ülkemizin en büyük ve köklü üniversitelerinden biri olan üniversitemizin Merkez Kütüphane binası, yenileme ve dönüşüm projesi kapsamında  “3. Nesil Akıllı Kütüphane” formuna getirildi. Yapılan çalışmalarla zevkli, ferah ve modern bir iç tasarım uygulanmış, renkler ve yüzeyler ile rahatlatıcı ve dinamik geniş ortamlar tasarlanmış, konforlu mobilyalar, yenilikçi teknolojik donanımlar ile çevre ve kullanıcı dostu biçimde yenilenerek, artırılan oturma kapasitesi ile kullanıcılarının hizmetine sunulmuştur. Grup çalışma odaları, akademik personel çalışma odası, kilitli emanet dolapları, sergi alanı, konferans salonu, 7/24 hizmet veren çalışma salonları yeniden tasarlanmış olup; bina ayrıca tüm engel grupları için tamamı ile erişebilir bir hale getirilmiştir. Kullanıcılar binlerce güncel bilgi kaynağına veri tabanları aracılığıyla erişebilmekte ve sürekli gelişen basılı koleksiyona da ulaşabilmektedir. Rahat çalışma salonlarında kullanıcılar bu çalışmaları inceleyebilmekte ve araştırmalarını yapabilmektedirler. Tüm bu çalışmaların yanı sıra üniversitemiz mensupları için düzenlenen akademik eğitimler, bilgi okuryazarlığı eğitimleri, sergiler ve etkinliklerle de kütüphanemiz, uzman personeliyle kullanıcılarımıza hizmet vermeye devam etmektedir.