Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması'na Üniversitemiz Damga Vurdu

Üniversiteli gençler arasında çevreye karşı duyarlılık yaratmak amacıyla düzenlenen “Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın düzenlediği ve 125 filmin katıldığı yarışmada ön elemeden geçen 30 film; Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Ediz Hun ve Cihan Ünal gibi sinema sanatçılarının olduğu jüri heyetinin karşısına çıktı.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde, üniversitemiz öğrencilerinden Elif Çakmak, Hilal Öz, Özlem Tanrıverdi'nin hazırladığı "Kafes" adlı film birinciliğe lâyık görüldü. Öğrencilerimiz ödüllerini Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin elinden aldı.

Yine üniversitemiz öğrencilerinden Utku Durmaçavuş, Fatih Ünal ve Murat Kabakçı'nın hazırladığı "Buradayım" isimli kısa film de Mansiyon Ödülü kazandı.