Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Farmasötik Kimya Anabilim dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Şükriye Güniz KÜÇÜKGÜZEL, TÜBİTAK tarafından "1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri" desteği almaya hak kazanmıştır.

Eczacılık Fakültesi Dekanı ve  Farmasötik Kimya Anabilim dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Şükriye Güniz KÜÇÜKGÜZEL, TÜBİTAK tarafından "1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projelerini Destekleme Programı" kapsamında 115S784 numaralı "Prostat Kanseri Tedavisi İçin Yeni Nesil Sentetik Ajanların Geliştirilmesi" isimli projeyi almaya hak kazanmıştır.

TÜBİTAK tarafından "1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projelerini Destekleme Programı" kapsamında açılan "SB0104-Biyoteknolojik/Biyolojik/Sentetik Yeni Aday İlaç Moleküllerin Geliştirilmesi, Patentlenmesi ve Preklinik Çalışmaları" Çağrı Programına 1. aşamasına 53 proje önerisi başvurusu yapılmıştır. 1. Aşamayı 31 proje önerisi geçmiştir.

18.09.2015 tarihinde ilgili alanın 31 proje önerisi içinden 6 proje önerisi 2.aşamayı geçmiştir. M.Ü.Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Öğretim üyesi olan Proje Yürütücüsü Prof.Dr.Şükriye Güniz KÜÇÜKGÜZEL ve ekibine ait 115S784 numaralı “Prostat Kanseri Tedavisi İçin Yeni Nesil Sentetik Ajanların Geliştirilmesi” başlıklı proje önerisi ile Üniversitemiz adına adı geçen altı proje içinde 2.aşamayı da geçerek, projeyi almaya hak kazanmıştır.