Turquas Projesi 1. Bölgesel Toplantısı

YÖK tarafından düzenlenen Turquas Projesi 1. Bölgesel Toplantısı, Yeterlilik Temelli Program Çıktılarının Kalite Güvencesi başlığıyla, 02.03.2018 tarihinde Marmara Üniversitesi Sultanahmet Rektörlük Binasında gerçekleştirildi.

Mar

Avrupa Yükseköğretim Alanı (EHEA) reformlarının uygulanmasını teşvik etmek, kolaylaştırmak ve içselleştirilmesini sağlamak üzere YÖK'ün ilk Erasmus+ Projesi olan TURQUAS Projesi'nin 1. Bölgesel Toplantısı 30 üniversiteden toplam 150 akademisyeninin katılımıyla yapıldı. Açılış konuşmaları, proje tanıtımı ve toplantı amacının aktarılmasından sonra, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ), Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ), Yükseköğretimde Temel Alan Yeterlilikleri ile İlişkilendirme ve Yükseköğretim Sistemimizdeki Uygulanma Düzeyi ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. Toplantıda, yeterliliklerin kalite güvencesi, çalıştay düzeni ve işleyişine yönelik bilgi paylaşımının ardından çalıştaylara geçildi. Fen, Mühendislik, Sağlık, Sosyal Bilimler ve Eğitim olmak üzere 5 farklı başlıkta eş zamanlı gerçekleştirilen çalıştaylarda, TYYÇ, Yükseköğretim Temel Alan Yeterlilikleri ve program çıktılarının ilişkilendirilmesi, yeterlilik ve öğrenci iş yükü esaslı kredi ve müfredat belirlenmesine ilişkin uygulamalar yapıldı. Grup sunuşları ve çalıştay çıktılarının değerlendirilmesinin ardından toplantı sona erdi.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 06.03.2018 15:26:09 tarihinde güncellenmiştir.