Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı

Merkezin amaç ve görevleri şunlardır;

Spor bilimleri ve sporcu sağlığı alanında, ülkemizde karşılaşılan sorunlara yönelik araştırma yapmak ve araştırma yapmak isteyenlere parasal ve bilimsel kaynak sağlamak. Profesyonel ve amatör sporcuların sportif performans gelişimlerine yönelik olarak danışmanlık yapmak, her yaş grubunu içine alan sağlıklı yaşam ve beslenme için aktiviteler düzenlemek ve önermek.

Özel gruplar ve engellilerde sosyal ve sportif rehabilitasyon programları geliştirmek, uygulamak ve bu amaçlar doğrultusunda ekipman desteği sağlamak. Spor yaralanmalarının tedavisinden çok, yaralanmaların önlenmesine yönelik çalışmalarda bulunmak, yaralanmış sporcuların spora dönüş dönemlerinde destek olmak, bölge spor adamları ve sporcularına sağlık hizmeti sunmak ve sağlık hizmeti sunanlara eğitim vermek ve ihtiyaç duyulan yerlerde yukarıdaki konularla ilgili danışmanlık hizmeti vermektir.

MÜDÜR :

Doç.Dr. Yaşar TATAR

MÜDÜR YARDIMCISI :

Yrd. Doç. Dr. İ. Banu AYÇA (Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu)

YÖNETİM KURULU ÜYELER

Doç. Dr. Yaşar TATAR (Müdür – Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ABD)

Yrd. Doç. Dr. İ. Banu AYÇA (Müdür Yardımcısı - Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu)

Prof. Dr. Osman Hakan GÜNDÜZ ( Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ABD)

Prof. Dr. Bülent EROL (Tıp Fakültesi Ortapedi ve Travmatoloji ABD)

Prof. Dr. Hasan Birol ÇOTUK (Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu)

Doç. Dr. Nusret RAMAZANOĞLU (Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu)

Doç. Dr. Şahin ÖZEN (Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluİ

TELEFONLAR :
0216 325 45 82/443
0216 325 45 82 (fax)

ADRES :
M.Ü.Anadolu Hisarı Kampüsü Cuma Yolu Cad. Anadolu Hisarı-Beykoz-İST

Bu sayfa Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından en son 07.02.2020 15:15:55 tarihinde güncellenmiştir.