MİTTO- 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu'nun Üniversite Buluşlarına İlişkin Getirdiği Yenilikler

Üniversitemiz İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) Müdürlüğü tarafından, 26 Eylül 2018 Çarşamba günü 10:00-12:00 saat aralığında, Üniversitemiz Göztepe Yerleşkesi Prof. Dr. Ayhan MERGEN Konferans Salonu’nda (MB 144 ’te) “6769 SAYILI SINAİ MÜLKİYET KANUNU’NUN ÜNİVERSİTE BULUŞLARINA İLİŞKİN GETİRDİĞİ YENİLİKLER” konulu bir Patent Bilgilendirme Günü düzenlenecektir.

Türk Patent ve Marka Kurumu aracılığı ile görevlendirilmiş olan Sınai Mülkiyet Uzmanı Ceren BORA ORÇUN, bu etkinlik kapsamında;

* 6769 Sayılı SMK’ya İlişkin Genel Bilgiler
* SMK’da Getirilen Düzenlemeler Patent / Faydalı Model Başvuru Süreçleri
* Çalışan Buluşlarına, Yükseköğretim Kurumlarında Gerçekleştirilen Buluşlara ve Kamu Destekli Projelerde Ortaya Çıkan Buluşlara Dair Yönetmelik

hakkında bilgilendirme yapacak olup, Akademisyenlerimizin sorularını yanıtlayacaktır. Buna bağlı olarak, Patent Başvurusu yapmış/yapacak ve/veya Patent Başvurusu tescillenmiş olan Akademisyenlerimizin Bilgilendirme Günümüze katılması büyük önem taşımaktadır.

Ekte sunum içeriği ve sunumu yapacak olan Sınai Mülkiyet Uzmanı Ceren BORA ORÇUN’un özgeçmişi sunulmaktadır.

EK:

Ceren BORA ORÇUN