“PATENT ÖN ARAŞTIRMASININ ÖNEMİ” Konulu Patent Bilgilendirme Günü

Üniversitemiz İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) Müdürlüğü tarafından, 24 Ocak 2019 Perşembe günü 10:00-12:00 saat aralığında, Üniversitemiz Göztepe Yerleşkesi Prof. Dr. Ayhan MERGEN Konferans Salonu’nda (MB 144’te) “PATENT ÖN ARAŞTIRMASININ ÖNEMİ” konulu bir Patent Bilgilendirme Günü düzenlenecektir.

• MİTTO Fikri ve Sınai Haklar Bölümü’nde görev yapan Elif Zehra ATUKEREN, bu etkinlik kapsamında;
  • Patent Ön Araştırmasının Önemi Nedir?
  • Patent Dokümanlarında Hangi Bilgiler Var?
  • Patent Arama Motorları Nelerdir?
  • Bazı Patent Arama Motorlarının Kullanımı Nasıldır?
  • Patent Ön Araştırması Yaparken Dikkate Almamız Gereken Patent Terminolojisi Örnekleri
  • Örnek Bir Patent Araştırması

hakkında bilgilendirme yapacak olup, katılımcıların sorularını yanıtlayacaktır. Buna bağlı olarak, Patent Başvurusu yapmış/yapacak Akademisyenlerimizin, lisansüstü ve doktora öğrencilerimizin Bilgilendirme Günümüze katılması büyük önem taşımaktadır. Ekte sunum içeriği ve sunumu yapacak olan Elif Zehra ATUKEREN ’in özgeçmişi sunulmaktadır.

EK:

EK-1 Afiş