19. Uluslararası Ekonometri Yöneylem Araştırması ve İstatistik Sempozyumu Gerçekleştirildi

Ekonometri Bölüm Başkanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Doğan ve İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İ. Esen Yıldırım tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından, Çağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fikri Akdeniz ve Shahrood Teknoloji Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mohammad Arashi davetli konuşmacı olarak katılımcılara hitap ettiler.

Sempozyum kapsamında altı farklı ülkeden katılımcı ile Panel Veri Analizi, Zaman Serisi Analizi, Finansal Piyasalar, İşsizlik, Büyüme, Kripto Para Fiyatları, Yapay Sinir Ağları, Bulanık Mantık, Optimizasyon Teknikleri, Çok Kriterli Karar Verme, Simülasyon, Metin Madenciliği, Büyük Veri, Çok Değişkenli İstatistik gibi konu başlıklarında yaklaşık 250 bildiri sunuldu.