2. Mekatronik ve İnovasyon Günleri

Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonu’nda düzenlenen ve Türkiye genelinden mühendislik ve teknolojik alanlarda eğitim alan öğrencilerin ve ilgili kişilerin projelerini aynı platformda yarıştırma imkânı sunan 2. Mekatronik ve İnovasyon Günleri'nin Teknoloji Fakültesi Konferans Salonunda yapılan açılış törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı. Etkinliğin açılış konuşmaları Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihat Akkuş, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özkan Gülsoy tarafından yapıldı. Açılış töreninin ardından düzenlenen Endüstri 4.0 paneli sonrasında ise spor salonunda robot yarışmaları başladı.

Etkinlik boyunca Sumo Robot Kategorisi, Mini Sumo, Mikro Sumo, Mega Sumo, Arazi Robot Kategorisi, Multikopter Robot Kategorisi, Serbest Proje Kategorisi, Lisans Bitirme Tezi Proje Kategorisi olmak üzere 7 farklı kategoride yarışmalar yapılacak olup, eş zamanlı olarak düzenlenecek olan kariyer günlerinde de, alanında iddialı firmalar katılımcılar ile bir araya getirilerek üniversite-sanayii iletişimi sağlanmış olacaktır.