2. Ulusal Marmara Eczacılık Kongresi Başladı

Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Kongre Organizasyon Başkanı Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel, 2023 Vizyonuna ışık tutacağı düşüncesiyle, “Eczacılıkta Katma Değer Odaklı Bilgi Paylaşımı“ temalı, katma değerli ürünleri, patent ve proje odaklı ekiplerin kurulmasının hedeflenmesi konusunda açılış konuşmasını yaptı. Marmara Üniversitesi Rektörü ve Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın adına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ise, insanlığın yıllardır çözüm bekleyen sağlık sorunlarının aşılması için bilim ve teknolojinin vazgeçilmez öneminin her geçen gün daha da arttığını söyleyerek, üniversitemizin AR-GE ve eğitim alanında önemli bir yere sahip olan, Eczacılık sektöründeki eczane, hastane, ilaç deposu ve ilaç endüstrisine mezun eczacı yetiştiren Eczacılık Fakültemizin düzenlediği kongreden dolayı tebriklerini iletti.

Açılış konuşmalarının ardından, Eczacılık Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi ve İstinye Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Semra Sardaş’ın “Klinik İlaç Araştırmalar” konulu açılış sunumu ile kongre başladı. Prof. Şardaş sunumunda, ilaç araştırmalarında klinik çalışmaların tarihçesi ve öneminden bahsetti.

Kongrenin 20 farklı oturumunda, 43 davetli konuşmacı, 46 sözlü sunum, 92 poster ve 286 kayıtlı katılımcı ile eczacılığın tüm alanları olan temel ve meslek bilimleri, eczacılık teknolojisi, klinik eczacılık, biyoteknoloji, işletmecilik, ilaç endüstrisi, kozmetik, patent, AR-GE, klinik araştırmalar konuları yer alacak. Kongre programında ayrıca, lisans öğrencilerinin bitirme ödevlerinden kaynaklanan bilimsel çalışmaların sunulduğu poster oturumları da yer alacak. Düzenlenen kongre ile ulusal alanda bilimsel paylaşım ile katma değerli ürünleri hedefleyen patent ve proje odaklı ekiplerin oluşturulması amaçlanmaktadır. 

 

 


 

HIZLI ERİŞİM