3. Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri Başladı

125. Yıl Açık Amfisinde başlayan programın açılış konuşması Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recep Bozdoğan tarafından yapıldı. Halk Oyunları açılış gösterilerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından Mehteran Gösterisi yapıldı. Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Başarslan tarafından verilen konserin ardından Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, SKSDB Halkoyunları Kursu Öğrencileri, M.Ü. Folklor Kulübü Toplulukları ve Misafir Halkoyunu Topluluklarının sergilediği Halk Oyunları Şenliği yapıldı. Avrupa Birliği Enstitüsü tarafından düzenlenen Marmara Avrupa Haftası Etkinlikleri panelinin yanı sıra Coğrafya Kulübü tarafından Dr. T. Ahmet Ertek'in konuşmacısı olduğu "Antropojenik Jeomorfoloji ve İstanbul" konferansı gerçekleştirildi. Fen Edebiyat Fakültesi Giriş Katında Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen Servet Somuncuoğlu'na ait "Sibirya'dan Anadolu'ya Taştaki Türkler" fotoğraf sergisi ile etkinliklerin ilk günü tamamlandı.