4. Marmara Matematik Günleri

Matematiğin çeşitli alanlarında çalışan bilim insanları arasında fikir alışverişini sağlamayı, lisans ve lisansüstü öğrencilerine vizyon kazandırmayı amaçlayan etkinlikte, uygulamalı matematik, analiz, cebir ve geometri alanlarında uzmanlaşmış, İstanbul’un çeşitli devlet ve vakıf üniversitelerinden akademisyenler bilgilerini paylaştı.

Etkinlik, 20 Eylül Perşembe Günü 10.30’da Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Deniz ve MMG 2018 Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hülya Bağdatlı Yılmaz’ın açılış konuşmaları ile başladı. Daha sonra, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlhan İkeda, "Langlands Fonktörsellik İlkesi" başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. İkeda'nın konuşmasının ardından kendisine plaket ve teşekkür belgesi, Dekanımız Prof. Dr. Sebahat Deniz tarafından takdim edildi. Programa İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nurettin Cenk Turgay'ın "Riemannsal uzay formlarına bikonzörvatif daldırmalar ve Chen sanısı" başlıklı konuşması ile devam edildi. Doç. Dr. Turgay, diferansiyel geometri alanındaki çalışmalarını dinleyicilerle paylaştı. Konuşmasının bitiminde Doç. Dr. Turgay'a plaket ve teşekkür belgesini Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neşe Dernek sundu. Öğleden sonra oturumu ise, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Atabey Kaygun’un “When does a (co)homology come from a (co)homological functor?” isimli konuşması ile devam etti. Doç. Dr. Kaygun'a plaket ve teşekkür belgesi MMG 2018 Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hülya Bağdatlı Yılmaz tarafından verildi. Günün son sunumu, Marmara Matematik Bölümü’nden Doç. Dr. Dursun Üstündağ'ın “A hybrid algorithm for solving least squares optimization problems” isimli konuşmasıyla gerçekleştirildi. Doç. Dr. Üstündağ'a plaketi ve teşekkür belgesi, Matematik Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Şengül tarafından verildi. 

21 Eylül Cuma Günü ilk konuşma, Marmara Üniversitesi Matematik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Bahar Kırık tarafından verildi. Kırık'ın “4-boyutlu uzaylar üzerindeki bazı geometrik yapılar” başlıklı sunumunun akabinden plaketini ve teşekkür belgesini Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neşe Dernek takdim etti. Günün ikinci konuşmacısı Dr. Alen Osançlıol, analiz ve fonksiyonlar teorisi ile ilgili çalışmalarından bahsetti. "Orlicz uzaylarında ikilineer çarpanlar" isimli konuşması sonrasında ödülünü Matematik Bölümü öğretim elemanı Doç. Dr. Dursun Üstündağ'dan aldı. Öğleden sonraki konuşmalar sırasıyla diferansiyel geometri ve diferansiyel denklemler alanlarında gerçekleştirildi. Yeditepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ender Abadoğlu, "Manifoldlar üzerinde dinamik sistemler ve geometrik yapılar" hakkında bilgilerini paylaştılar. Prof. Abadoğlu’na plaket ve teşekkür belgesini MMG 2018 Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hülya Bağdatlı Yılmaz takdim etti. Etkinliğin son konuşması ise Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Varga Kalantarov tarafından verildi. Prof. Kalantarov, “Kısmi diferansiyel denklemler için ters ve iyi konulmamış problemler” başlıklı konuşmasının ardından plaketini ve teşekkür belgesini Matematik Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Taylan Şengül'den aldı. Etkinlik kapanış konuşması ile sona erdi.

 

Davetli Konuşmacılar

Prof. Dr. Ender ABADOĞLU, Yeditepe Üniversitesi

Prof. Dr. İlhan İKEDA, Boğaziçi Üniversitesi

Prof. Dr. Varga KALANTAROV, Koç Üniversitesi

Doç. Dr. Atabey KAYGUN, İTÜ

Doç. Dr. Dursun ÜSTÜNDAĞ, Marmara Üniversitesi

Doç. Dr. Nurettin Cenk TURGAY, İTÜ

Dr. Öğr. Üyesi Bahar KIRIK, Marmara Üniversitesi

Dr. Alen OSANÇLIOL

 

Düzenleme Kurulu

Prof. Dr. Ayşe Neşe DERNEK 

Prof. Dr. Uğur ŞENGÜL

Doç. Dr. Bülent YILMAZ

Doç. Dr. Dursun ÜSTÜNDAĞ

Doç. Dr. Hülya BAĞDATLI YILMAZ  (Düzenleme Kurulu Başkanı)

Doç. Dr. Mustafa Taylan ŞENGÜL

Dr. Öğr. Üyesi Bahar KIRIK

Dr. Öğr. Üyesi Filiz AKÇA

Öğr. Gör. Dr. Gülten KAŞOĞLU

Öğr. Gör. Ercan GÜRVİT

Arş. Gör. Dr. Emel ASLANKARAYİĞİT UĞURLU

Arş. Gör. Burhan TİRYAKİOĞLU

Arş. Gör. Ezgi ERDOĞAN

Arş. Gör. Suat KOÇ

 

Etkinliğin sponsoru Üsküdar Belediyesi – Üsküdar Gençlik Merkezi'ne desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

 

HIZLI ERİŞİM