8. Engelsiz Üniversiteler Birim Koordinatörleri İstanbul Bölge Toplantısı

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Tatar, Anadoluhisarı Yerleşkesi'nde Fiziksel Engelliler Vakfı ile birlikte ve Gaziantep Belediyesi ile yaptıkları projelerini aktardı. Sportif Beceri ve Koordinasyon çalışmalarının sürekliliğini sağlamak için öncelikle engellinin muayenelerinin yapılması ve ardından uygun sporun yaptırılmasının öneminden bahsetti.

Doç. Dr. Sibel Cengizhan ise henüz tamamlanmamış olan projesindeki bazı önemli rakamlar ile engelli ve engelsiz bireylerin birbirleri hakkında neler hissettikleri gibi engellikle alakalı bulguları katılımcılarla paylaştı. İstanbul Üniversitesi Arş. Gör. Ayşegül İşlekeller ise işitme engellilere ışık tutacak bazı gerçekleri toplantı gündem maddelerinden bir tanesine yön vermek üzere paylaştı.

Toplantıda; yükseköğrenime kaynaştırma eğitimi ile gelen öğrencilerin yaşadıkları sorunlara değinilip; sorunun kaynaştırma okullarındaki eğitime düzen vererek çözülebileceğine değinildi. Son olarak okullarda ayırımcılığın önüne geçebilmek için "Farklılıklarımızla İletişim" adı altında bir dersin müfredata konulması fikri aktarıldı.

 

HIZLI ERİŞİM