Bilim Dünyasının Başı Sağ Olsun

Müslümanların dünya bilim ve teknoloji tarihine yaptıkları katkıları, birbirinden değerli bilimsel eserlerle ortaya koyan Prof. Dr. Fuat Sezgin’in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi, Marmara Üniversitesi camiasını derinden üzdü.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 12 Ocak 2018 tarihinde düzenlenen Marmara Üniversitesi'nin kuruluşunun 135. yıldönümü törenine “şeref misafiri” olarak katılan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük saygı ve iltifat gösterdiği Prof. Dr. Fuat Sezgin, İslâm bilim ve teknoloji tarihi üzerine yeri doldurulamayacak çalışmalar gerçekleştirdi.

Prof. Sezgin’in Almanya’nın Frankfurt şehrinde kurduğu İslâm Bilim Tarihi Müzesi, bu alanda dünyanın ilk ve en kapsamlı koleksiyonuna sahiptir. Büyük gayretler ile 2008 yılında İstanbul’da kurduğu İslâm Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi ise, Müslüman bilim insanlarının eserlerinde yer alan araç, gereç, âlet ve cihazların orijinal çizimlerine sadık kalınıp yeniden üretilerek sergilendiği paha biçilmez bir bilim ve kültür hazinesidir. Müzenin kütüphane kısmında ise 20 binden fazla nadir eser bilim dünyasının istifadesine sunulmuştur.

Birçok üniversitenin fahri doktor unvanı verdiği Prof. Dr. Fuat Sezgin, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nün de sahibidir.

Marmara Üniversitesi olarak Prof. Dr. Fuat Sezgin’e Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine, milletimize, bilim dünyasına ve İslâm âlemine başsağlığı dileriz.

 

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü

 

HIZLI ERİŞİM