Bilim Tarihi Çalışmaları Akademiye Yol Gösteriyor

"Akademik Gelişim Birimi"nin düzenlediği AK-GE Konuşmaları"nın ilki olan "Bilim Tarihi" konulu konferans, Prof. Dr. Zeki Tez'in sunumuyla 21 Mart Perşembe günü, M.Ü. Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tutkuyla bağlı olduğu bilim tarihi alanında çok sayıda araştırma yapan Prof. Dr. Tez, sunumunda Avrupa, Osmanlı ve İslam coğrafyasında geçmişte yapılmış bilimsel çalışmalara değindi. Bilime yön veren Pascal, Leonardo Da Vinci, Pisagor, Öklid gibi bilim insanlarının çalışmalarından örnekler verip onların çalışmalarının evrenin keşfine katkılarını anlattı. Matematik, coğrafya, fizik, kimya, mimarlık, tıp gibi bilim dallarının tarihinden ve bilimsel yasaların gelişiminden bahseden Tez, sunumun sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

M.Ü. Teknoloji Fakültesi / Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Fevzi Baba, Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yrd. Doç. Dr. Muhammet Uzun, Teknoloji Fakültesi / Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Birbir'in katılımcılar arasında yer aldığı konferansta ayrıca Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gönül Sakız ve öğrenciler yer aldılar.

Aydınlatıcı geçen sunumun ardından Prof. Dr. Zeki Tez'e çiçek takdimini Prof. Dr. Yaşar Birbir, hediye takdimini ise Doç. Dr. Muhammet Uzun yaptı.

 

 

HIZLI ERİŞİM