Çimen Bayburtlu "İlmek İlmek Ben" Takı Sergisi

Üniversitemiz Öğretim Üyesi, Öğr. Gör. Dr. Çimen Bayburtlu'nun "İlmek İlmek Ben" isimli takı sergisi, 3 Eylül 2018'de Ayşe Takı Galerisi'nde açıldı.

Eyl

Marmara Üniversitesi Kuyumculuk ve Mücevherat Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Dr. Çimen Bayburtlu ‘İlmek İlmek Ben’ adlı sergisinde; çok eskiden beri kullanılan ve çok tanıdık gelen, şiş, tığ, firkete, örgü makarası, el ve dokuma tezgahı gibi araçlar kullanarak, gümüş, bakır ve pirinç tellerle, yaptığı takılarını, gelenekten çağdaşa doğru yolculuğa çıkararak farkındalık yarattığı ürünlerini sergilemektedir. Bayburtlu, esin kaynağı, doğa ve sevgi olan çalışmaları hakkında şunları söyledi:

“Sanatın, kendini ifade etmenin en güzel yolu olduğunu düşünüyorum. Dünyadaki en şanslı kişi benim sanırım. Yaptığım şeyi severek, sevinç ve heyecan ile yapıyorum. Benim için takı tasarımı küçük heykeller yaratmak gibidir. Teller ellerimin arasından geçerken, esnerken ve çekerken metalin benimle birlikte gezindiğini hissediyorum. Onun yumuşaklığı ben örerken kayboluyor, sertleşerek kimlik kazanıyor. Biçimlenirken içinden sanki hava süzülüyor. Bir süre sonra yeni bir broşa ya da kolyeye dönüşüyor. İşte bu an, ruhumu doyurup bana şarkılar söyletiyor.”

Çimen Bayburtlu’nun hayallerini dokuduğu "İlmek İlmek Ben" sergisi 15 Eylül’e kadar görülebilir.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 06.09.2018 15:18:06 tarihinde güncellenmiştir.