Demet Öznaz "Atma Topla Dönüştür Kullan" Sergisi

Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Tasarım Bölümü Moda Tasarım Programı öğretim görevlisi Dr. Demet Öznaz ‘Atma Topla, Dönüştür Kullan’ adlı sergisinde; neredeyse her gün elimizde olan ve evlerimize giren market ve naylon poşetlerinden eritme tekniği ile oluşturduğu plastik dokuları kullanarak üç boyutlu deneysel giysi tasarımları oluşturmuştur. Kumaş üzerine dijital baskı desenler ile harmanladığı plastik dokuları giyilebilir giysilere dönüştürerek doğal çevrenin korunmasına gönderme yapmış, kullan at malzemelerin yeniden kullanımında farkındalık yaratmak istemiştir.

Demet Öznaz, esin kaynağı doğa, çevre ve geri dönüşüm olan giysi tasarımı çalışmalarından oluşan serginin çıkış noktasını şöyle özetliyor; ‘’İnsanı diğer canlılardan ayıran unsur, tasarlama ve yaratma içgüdüsüdür. Bu içgüdü sıradan bir malzemeyi bile yeni biçimlere dönüştürmesine aracılık eder…’’

Demet Öznaz'ın ‘Atma Topla, Dönüştür Kullan’ adlı sergisi 28 Eylül’e kadar görülebilir.