Doç. Dr. Şahin Özen Sualtı Sporlarına Yeniden Başkan Seçildi

Ankara Çankaya’da Hotel İçkale’de 12 Kasım 2016’da yapılan, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve TSSF’nin eski başkanlarının da katıldığı TSSF 4. Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda sualtı topluluğunun delegeleri, başkan adayları Doç. Dr. Şahin Özen ve Sinan Böyükparmaksız için oy kullandı. Yapılan oylama sonucunda üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin Özen, yeniden başkanlık görevine seçildi. 

Yeni Yönetim Kurulu, Denetleme ve Disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin de belirlendiği TSSF seçimi değerlendiren Doç. Dr. Şahin Özen, “Seçim sonuçlarının federasyonumuza hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Sualtı topluluğumuzun saygıdeğer delegelerinin şahsımı bir kez daha federasyon başkanlığına layık görmesinden duyduğum onuru ve mutluluğu özellikle belirtmek istiyorum” dedi. Doç. Dr. Özen,  demokratik bir seçim ortamında başkanlık için şahsıma, yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyelerime oy veren ve vermeyen bütün delegelere şükranlarını sunduğunu belirtti. Doç. Dr. Şahin Özen, “Federasyon tarihimizin Başkanlığın aynı zamanda fedakârlık ve çok ciddi bir sorumluluk makamı olduğunun bilincinde olarak, federasyonumuzun her birimi ve her delegesiyle istişare halinde sorunlarımızı çözmek, projelerimizi gerçekleştirmek, geleceğimize damga vuracak yeni başarılara imza atmak için bütün samimiyet ve dürüstlüğümle çalışacağımın bilinmesini istiyorum. Yeni dönem bütün sualtı topluluğumuza hayırlı olsun” diye konuştu. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, gençlik hizmetleri ve spor il/ilçe müdürlüklerinin desteğinde spor kulüpleri ve merkezleri, federasyon il temsilcilikleri, TSSF Yönetim Kurulu Üyeleri ve idari personelinin disiplinli ve fedakâr çalışmalarını, başarılı sporcu ve milli takımların, kulüplerin aldıkları uluslararası madalyalarla taçlandırdıklarını belirten Doç. Dr. Özen, “Son 1 yılda paletli yüzmede dünya şampiyonluğu, sualtı hokeyinde erkek milli takımı olarak dünya ikinciliği başarılarını elde ettik. İki önemli uluslararası müsabakaya ev sahipliği yaptık. Yeni dönemde de bir ilki yaşadık. Seçimden hemen sonra 11-13 Kasım’da Norveç’in Sandefjord şehrinde düzenlenen Dünya Sualtı Aktiviteleri Federasyonu (CMAS) Açık Avrupa ve Avrupa Gençler Sualtı Şampiyonası’na ilk kez katılan, Sualtı Ragbisi Erkek Genç Milli Takımımız, başka bir tarihi başarıya imza atarak ilk kez Avrupa Şampiyonu oldu. Kendilerini yürekten kutluyorum” dedi.

Doç. Dr. Özen, yeni dönemde “sürdürülebilir başarı için” sualtı topluluğunun bir aile ve takım ruhuyla gerçekleştirecekleri faaliyet ve projeleri için; “Ülkemizde gerçekleştirdiğimiz uluslararası müsabakalardaki başarılı organizasyonumuz nedeniyle CMAS, 2017 yılında CMAS Paletli Yüzme Kulüplerarası Dünya Kupası Altın Finali’ni, CMAS Serbest Dalış Avrupa Şampiyonası’nı ve Uluslararası Serbest Dalış Şampiyonası’nı, 2018 Paletli Yüzme Dünya Gençler Şampiyonası’nın ülkemizde yapılmasına karar verdi. Yeni dönemde nitelikli antrenör, sporcu, eğitmen dalıcı ve cankurtaran sayısını arttıracağız. Bütçe olanaklarımız ölçüsünde kulüplerimize ve merkezlerimize gerekli yardımlarda bulunmaya devam edeceğiz. Sualtı topluluğumuzun her kesimiyle kurduğumuz çözüme odaklı iletişim ağımızı çalıştay ve seminerlerle güçlendireceğiz. CMAS ile işbirliği içerisinde dalış ve sportif branşlarda ortak eğitim projeleri başlatacağız. ILS ile işbirliği kapsamında yapılacak seminerlerle eğitmen ve cankurtaranlarımızın donanımını, niteliğini yükselteceğiz. Üniversiteler ve eğitim kurumlarıyla mevcut işbirliği yelpazemizi daha geniş ve nitelikli bir çerçevede sürdüreceğiz. Eğitim materyallerimizi güncelleyerek geliştireceğiz.” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Şahin Özen'i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

HIZLI ERİŞİM