Duvara Kapı Açan Engelsiz Girişimciler Söyleşisi

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, Engelsiz Marmara, Genç Girişimciler ve Kimya Mühendisliği Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği “Duvara Kapı Açan Engelsiz Girişimciler” söyleşisi 2 Mart 2018 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Mar

Söyleşide Marmara Üniversitesi'nin tüm yerleşkelerinde bulunan binaların etüdünü yapan ZK Engelli Erişim Danışmanlık Şirketi Kurucularından Esma Kelleci, engelli nedeniyle mesleğini yapamaması, daha sonrasında yine engelliliğinden kaynaklı olarak yaşadığı işsizlik sorunu sonrası görme engelli eşi ile nasıl iş kurduklarını ve engelli bireyler için ilkeleri doğrultusunda nasıl hizmet vermeye devam ettiklerini anlattı.

Konuşmacılardan Ali Yıldırım, eğitimini başarı ile tamamlamış bir kişi olmasına ve girdiği iş sınavlarında üstün başarılar göstermesine rağmen kekemelik sorunu nedeni ile istihdam edilmediğini ve çalışma hayatında yer alamadığını, topluluğa anlatarak hayatındaki ilk topluluk önü konuşmasını gerçekleştirdi.

Talha Yılmaz ise babasından kalan müesesenin ekonomik krizde sarsıntı geçirmesinden sonra toparlanma süreci içerisinde verdiği mücadeleyi anlattı.

Konuşmacıların dinleyicilere verdiği örnekler ve tavsiyeler ilgiyle dinlendi.

Bu sayfa Marmara Üniversitesi tarafından en son 06.03.2018 16:31:56 tarihinde güncellenmiştir.