Eczacılık Fakültesi Öğrencilerimizin Tübitak Başarısı

Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalı Lisans Mezuniyet Projesi öğrencilerimizden Hakan Hançer'in yürütücü olarak görev aldığı ve Dr. Öğr. Üyesi Sevil Şenkardeş’in danışmanlığını yaptığı “Nükleofilik Katım ile Tosil Klorür’den Yeni Tiyosemikarbazitlerin Sentezi, Karakterizasyonu ve Biyolojik Değerlendirmesi” başlıklı proje, Farmasötik Kimya Anabilim Dalı Lisans Mezuniyet Projesi öğrencilerimizden Yağmur Pirinçci'nin yürütücü, Münteha Özacar'ın araştırmacı olarak görev aldığı ve Prof. Dr. Bedia Kaymakçıoğlu'nun danışmanlığını yaptığı ‘Antipirin Molekülü Üzerinden Bazı Yeni Schiff Bazlarının Sentezi, Yapılarının Aydınlatılması ve Antioksidan Aktivitelerinin İncelenmesi’ başlıklı proje TÜBİTAK tarafından “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.