ESN Marmara’ya Üç Ödül

ESN (Erasmus Student Network) Marmara; 3 - 5 Mayıs tarihleri arasında, ESN Türkiye’nin İzmir’de düzenlediği, Ulusal Platformda 2018-2019 yılının en iyilerinin seçildiği Staraward ödül töreninde üç ödüle layık görüldü. Bu ödüller; Etkinlik Star birincilik ödülü: “CityGame etkinliği ile yılın en iyi etkinlik ödülü” , Medya Star ödülü: “ESN Marmara Sosyal Ağları ile ikincilik ödülü” , SeCo Star ödülü: “ESN ITU, ESN YILDIZ, ESN Bahçeşehir ve ESN Altınbaş şubeleriyle beraber düzenlenen Kapadokya Gezisi ile ikincilik ödülü” oldu.

ESN (Erasmus Student Network) merkezi Belçika’da bulunan Avrupa’nın en büyük öğrenci topluluğudur. Erasmus+ ve hareketlilik programlarını desteklerken, 39 ülkede 1000’den fazla Yükseköğretim Kurumuyla beraber çalışır. ESN Marmara, Türkiye’den 40 Yükseköğretim Kurumuyla birlikte Erasmus+ programlarının gelişmesine katkıda bulunur. ESN Marmara’nın amacı; üniversitemize konuk olan değişim öğrencilerinin dönemlerini en iyi şekilde geçirmelerine yardımcı olmaktır. Bunun için, Türk kültürünün ve geleneksel yeme içme alışkanlıklarının tanıtımı, ülkemizin tarihi ve turistik bölgelerine geziler düzenleme ve değişim öğrencilerinin birbirleriyle kaynaşabilmeleri için çeşitli sosyal aktiviteler düzenlenme gibi etkinlikler organize eder. Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi himayesinde üniversitemizi uluslararası ve ulusal toplantılarda temsil ederek Marmara Üniversitesinin görünürlüğünü ve tanınırlığını arttırır. Son olarak 18- 22 Nisan tarihlerinde Selanik’te 39 ülkedeki 529 ESN şubesinden 800 kişilik katılımcı ile gerçekleşen yıllık genel toplantıda 50 kişilik Türk Delegasyonunda yer alarak ESN Marmara’yı temsil etti.

ESN Marmara 30. Yılını kutlayan Erasmus Student Network topluluğunun önümüzdeki zamanlarda düzenleyeceği etkinliklerde daha fazla boy göstererek üniversitemize katkısını artırmayı hedefliyor.

 

HIZLI ERİŞİM