Geleceğin Mühendislerine Yönelik Robotik Kodlama Dersleri

İlki Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun laboratuvar ve atölyelerinde gerçekleştirilen eğitimler, 26 Haziran’da başlayıp 18 Temmuz tarihinde sona erdi.

Program kapsamında, “uygulayarak öğrenme” esası gözetilerek verilen bireysel robotik kodlama eğitimleri ön plandaydı.

Bu süreçte, çocuk mühendis adaylarına; sensor bağlantısı yapabilme, dc ve servo motor bağlantısı gerçekleştirebilme, mekanik tasarım, el ile kodlama, bilgisayarda kodlama, görsel ortamda sürükle bırak yöntemiyle kodlama gibi analitik düşünmeyi geliştiren teknik becerilerin kazandırılması sağlandı. Ayrıca; tasarlanan elektromekanik yapıyı güncel hayattaki bir nesne ile ilişkilendirme, sunum yapma, birlikte öğrenme ve işbirliği yapma gibi bilişsel ve duyuşsal becerilerin geliştirilmesi amaçlandı.

MÜSEM'in çocukların ve gençlerin gelişimine yönelik düzenlediği eğitimler çerçevesinde, 28 Eylül 2019 tarihinde ikincisi başlayacak olan;  “Çocuklara Yönelik Robotik Kodlama Eğitim Programı”, temel ve orta düzeye hitaben, İngilizce dil seçeneğiyle hazırlanıp sunulacak. 

Programa yeni dönem kayıtları alınmaya başlanmıştır.

Yeni dönem kayıtları için bir başvuru adresi:

http://musem.marmara.edu.tr/programlar/cocuk-ve-genclere-yonelik-egitim-programlari/cocuklarla-robotik-kodlama-temel-seviye-egitim-programi/

 

HIZLI ERİŞİM