Girişimci Gençlerle Sağlıklı Geleceğe Etkinliği Gerçekleştirildi

Etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından, açılış konuşmaları ile başladı. Genç İnovatif Sağlıkçılar Kulübü Başkanı Erem Akyurt’un “GİSK’in Dünü Bugünü ve Yarını" isimli konuşması ile devam etti. Açılış konuşmalarının ardından, etkinliğin bilimsel oturumuna geçildi. Prof. Dr. Gülden Sınmazışık'ın yönettiği oturumda, girişimcilik konusunun farklı boyutlarda değerlendirilmesi yapıldı. Dr. Öğr. Üyesi Nuran Akyurt tarafından, sağlıkta girişimciliğin, proje fikrinin ve sağlık öğrencilerinin bakış açıları örneklerle anlatıldı. Marmara Üniversitesi MİTTO tarafından yürütülen çalışmalar, Dr. Hande Sinem Ergun tarafından katılımcılara anlatıldı. Dr. Ergun, MİTTO'nun, üniversite bünyesinde girişimcilik kültürü, Ön Kuluçka Merkezi ile yeni iş fikri sahiplerine mentorluk desteği verilerek, iş fikirlerinin her anlamda test edilmesi, geliştirilecek ürünlere yönelik pazar analizi yapılması, iş fikirlerinin ürüne dönüşme ve ticarileşme noktasında yapılması gereken faaliyetlerin her aşamasında, üniversite olarak gerekli danışmanlık ve eğitim hizmetlerinin nasıl verilebileceği konusunda bilgilendirmede bulundu. Bilimsel oturumun son konuşması, İstanbul Sanayisi ve Dernekleri Onursal Başkanı ve İşadamı Mehmet Sandal tarafından yapıldı. Sandal, “Girişimcilik Fikri, Üretime Dönüştürülmesi, Başarı Hikâyesi” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Gülden Sınmazışık'ın moderatörlüğünde soru cevap kısmına geçildi. İnteraktif konuşmaların, soru cevapların yapıldığı etkinlik, destek veren kişilere teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.