HİPAM Öğrenci Kalp Sağlığı Projesi Toplantısı

Ülkemizde hipertansiyon ve obezitenin özellikle gençlerde artış göstermesi karşısında Marmara Üniversitesi Hipertansiyon ve Ateroskleroz Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde üniversitemiz öğrencilerinin daha fazla hareket edebileceği ve kalp sağlığını koruyacağı Kadıköy Belediyesi ve Bisikletliler Derneği'nin de dış paydaşı olduğu bir proje başlatıldı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Akalın'ın da katıldığı toplantıda konuşan HİPAM Müdürü Prof. Dr. Ali Serdar Fak, 2017-2018 yıllarından itibaren gönüllü öğrencilerin, kalp sağlığıyla ilgili elektronik kayıt sistemine dahil edileceğini ve öğrenci kulüpleri ile de düzenli olarak egzersiz ve bisiklet kullanımı konusunda aktivite ve sosyal medya etkinlikleri düzenleneceğini belirtti.

HİPAM ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.