İstanbul Flüt Topluluğu Avrupa Turnesini Tamamladı

İstanbul Flüt Topluluğu 18 Mart tarihinde Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da Zala Bulgaria Hall'de, 5 ve 6 Nisan tarihinde Polonya'nın Poznan şehrinde Avrupa Flüt Toplulukları Festivali'nde ve 12 Nisan tarihinde Hollanda'da 14. kez düzenlenen Uluslararası Adams Müzik Festivali'nde Türk bestecilerinin eserlerinden oluşan programlar ile sahne aldı.

Konserlerde Ahmet Altınel, Barış Zilberman, Cihat Aşkın, Deniz Noyan, Koray Sazlı, Orçun Orçunsel, Oya Çınar, Özge Gülbey Usta, Sercan Büyükedes, Yalçın Tura ve Yusuf Yalçın'a ait düzenlemeler ve eserler seslendirildi.

Türk bestecilerimizin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılmasını misyon edinmiş olan topluluk sanatçıları, Marmara Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenleri ve onların lisansüstü öğrencilerinden oluşuyor.

Grup 2015 yılında Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ece Karşal, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Ayla Uludere ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Şebnem Uşen tarafından kuruldu. Flüt ailesinin tüm mensuplarını barındırması ve özgün bir yapısı olması nedeni ile pek çok Türk bestecisinin ve müzik severlerin ilgisini çeken grup  yurtiçinde ve yurtdışında katıldıkları önemli festivallerde büyük beğeni topluyor.

 

HIZLI ERİŞİM