Kampüste Hareket Var!

Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile Marmara Üniversitesi arasında "Fiziksel Aktivite İmkanlarının Geliştirilmesi" amaçlı imzalanan protokol kapsamında “Paylaşımlı Bisiklet Alanı” oluşturuldu.

Bu protokol kapsamında geliştirilen projede Marmara Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın organizasyonuyla 12 bisiklet öğrencilerin, öğretim üyelerinin ve idari personelin hizmetine sunuldu. Projenin ilerleyen etaplarında sayıca artacak olan bisikletler üniversitemizin çeşitli kampüslerinde de kullanılabilecek. 

Açılış, Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla gerçekleşti. Öğrencilerle beraber bisiklet kullanan Prof. Dr. Erol Özvar sağlık için hareketin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Özvar konuşmasında; “Bu tarz projelerin sağlıklı yaşamı ve fiziksel aktiviteleri teşvik etmek açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Başta Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız olmak üzere proje de emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi, öğretim üyelerimizi ve idari personelimizi paylaşımlı bisikletleri kullanmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

PTT şubesinin yan tarafında paylaşımlı bisiklet alanında bulunan bisikletler; üniversite kimliğiyle ve doldurulan formla alınabilecek. Alındıktan sonra yerleşke içerisinde kullanılabilecek olan bisikletler hem sağlıklı yaşam hem de ulaşım için kullanılacak. Proje kapsamında öğrenci, öğretim üyeleri ve idari personelin yanı sıra yerleşke güvenlik görevlileri de kendilerine tahsis edilen 3 bisikleti yerleşke içinde kullanmaya başladı. 

 

 

HIZLI ERİŞİM